Popular Posts

Ανακαλύψτε τη διαφορετική Αθήνα


Η Αθήνα είναι μια από τις ωραιότερες  πόλεις της Ευρώπης. Μπορείς να βρεις τα πάντα! Το μόνο μειονέκτημα της είναι ότι χρειάζεται πολύ ψάξιμο για να βρεις τα σωστά στέκια… Γιατί όπως  όλα τα ωραία, έρχονται μετά κόπων στη ζωή μας. Αλλά γι’ αυτό είμαστε εμείς εδώ. Ψάξαμε, ρωτήσαμε, μάθαμε και από καιρού εις καιρόν θα σας προτείνουμε κάτι διαφορετικό για να ανακαλύπτουμε μαζί την πόλη του Κέκρωπα. Έτοιμοι;


Πρωινός καφές αλά παλαιά σε καφενείο

Μόλις 10 λεπτά περπάτημα από τη φασαρία της λεωφόρου Πειραιώς, σχεδόν δίπλα στο άλσος Πετραλώνων υπάρχει ένα υπέροχο μικρό καφενείο που θα γίνει αμέσως το νέο σας στέκι.  Ο  "Μπάμπουρας", είναι ανοιχτός από τις 10 το πρωί. Αν βρεθείτε εκεί, ψάξτε για το μαυροπίνακα που βρίσκεται στους τοίχους του μαγαζιού (αγαπημένο σημείο για άραγμα δίπλα από το ψυγείο "έργο τέχνης!). Θα βρείτε διάφορους μεζέδες, κυρίως κρητικούς (φανταστική η γραβιέρα με το μέλι), ρακί που κατεβαίνει αβίαστα, και για επιδόρπιο υποβρύχιο και γλυκό του κουταλιού. Ιδιαίτερο στοιχείο η μπύρα που η παρέα φέρνει από το Άργος, που μπορείτε να πιείτε παστεριωμένη ή απαστερίωτη! 

Μεσημέρι…ώρα για ιδιαίτερο φαγητό!

Οι φήμες λένε ότι το πρώτο πράγμα που έκανε ο Silvio Berlusconi μετά την παραίτησή του, ήταν να κλείσει διακοπές στο περίφημο Splendido του Πορτοφίνο. Δεν τον αδικούμε! Για τους υπόλοιπους από εμάς, που μάλλον δεν θα πάρουν ποτέ πρόσκληση σε ένα από τα διάσημα δείπνα του, υπάρχει η λύση. Ένα κομματάκι απ'το ιταλικό ψαροχώρι μεταφέρεται στη δικιά μας Βουλιαγμένη. Ο σεφ του Splendido Andrea Mennitto αφήνει για δυο βδομάδες την αναστάτωση της Ιταλίας και εγκαθίσταται στο Café Tabac, του δικού μας ξενοδοχείου The Margi. Μια όαση για τα δεδομένα του και μια καλή ευκαιρία για μας να ζήσουμε λίγο από τη ζωή του τελευταίου Ρωμαίου Αυτοκράτορα.

Μετά το φαγητό εγώ θέλω γλυκό. Εσείς;

Ένα μικρό ζαχαροπλαστείο στα Βριλήσσια έχει καταφέρει να μας εθίσει όλους με τη μυστική συνταγή του. Η ιστορία ξεκινάει με τη συνταγή της Ρένας για το εκμέκ κανταΐφι, που όλοι οι συγγενείς και φίλοι το ζητούν επί χρόνια συνεχώς. Τελικά, πριν 2 μήνες ο υιός της Βασίλης (που μέχρι τότε δεν είχε καμία σχέση με τη ζαχαροπλαστική!) πήρε την απόφαση να μοιραστεί την υπέροχη αυτή γεύση και με όλους εμάς του υπόλοιπους κι έτσι άνοιξε το "Εκμέκ της Ρένας". Εκεί, δε θα βρείτε τίποτα άλλο εκτός από το χειροποίητο εκμέκ που φτιάχνει ο Βασίλης (με φρέσκα υλικά απευθείας από το Βόλο), αλλά και γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες φτιαγμένα από έναν μικρό γυναικείο συνεταιρισμό του Πηλίου. 

Ποιος λέει όχι σε έναν πειρατικό καφέ;

Πώς θα σας φαινόταν να πίνετε τον καφέ σας στο αμπάρι ενός πλοίου, αλλά παραμένοντας στο κέντρο της πόλης; Κάντε μια βόλτα γύρω από το Καλλιμάρμαρο και θα σας οδηγήσει η μυρωδιά του φρεσκοψημένου καφέ.  Ο ιδιοκτήτης του Domahar (όνομα πειρατικού καραβιού που σημαίνει κατακτώ) από νυχτερινό στέκι μετατρέπεται και σε μεσημεριανό και ανοίγει τις αμπαρόπορτες του από τις 12 το μεσημέρι. Ιδανικό σημείο για να χαλαρώσετε, ειδικά τώρα που φθινοπώριασε και με μια διακόσμηση πλήρως εναρμονισμένη με την ιδέα του πειρατή. Όσο για τη μυρωδιά του ξύλου, που κυριαρχεί στο χώρο; Είναι ικανή να σας ταξιδέψει από μόνη της.

Πηγή πληροφοριών:Athens Daily Secret. 
Xristina Leni

< >

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου